Bemutató:
Mu Színház, 2017. február 3. 4. 20:00

Játszók: Baradlay Viktor, Barcsai Bálint, Fábián Szabolcs, Fekete Ádám, Kautzky- Dallos Máté, Orbán Borbála, Pallagi Melitta Tóvaj Ágnes
Látvány: Molnár Anna, Pigniczky Ádám
Dramaturg: Varga Zsófia
Asszisztens: Bocskai Virág, Georgita Boglárka
Rendezte: Georgita Máté Dezső

Az előadás szövegét a színészek improvizációja alapján írta Varga Zsófia.

Támogatók: Manna, SZFE, Mu Színház

Az előadás szinopszisa

A lány még sokáig ment, fájt a lába, támolygott, aztán leült az aszfaltra, az országút jobb felének pontosan a közepére. Fejét a nyakába húzta, orra összeért a térdével. Várt. Hallotta a közeledő autó motorját.

Az előadás hátterét Milan Kundera Halhatatlanság című regénye adja, de a darab nem szokványos adaptáció, ennek kísérletétől maga Kundera is óva int: „Korunk embere mindenre ráveti magát, amit valaha is megírtak, hogy mozifilmmé, tévéműsorrá vagy képes regénnyé változtassa. S mert a regény lényege csakis a regénnyel fejezhető ki, minden átdolgozásban csak a lényegtelen marad meg. Ha egy őrült, aki még ma is regényeket ír, meg akarja őket óvni, úgy kell írnia, hogy a regényeit ne lehessen adaptálni, más szóval, ne lehessen őket elmesélni.” A könyv motívumaival, szereplőivel, viszonyaival dolgoztunk, de nem ragaszkodtunk a szöveghűséghez: a könyv kínálta helyzeteket, jellemeket a hosszú improvizációk során a színészek a saját élményeikre, életükre formálták. Kárpáti Péter improvizációs módszerével dolgoztunk, hosszú, több órás játékok során jutottunk el a végleges formáig, amely már sokkal erősebben kötődik a mai budapesti kocsmák, parkok és bérlakások levegőjéhez, mint a nyolcvanas évek Párizsához.

Galéria