Az FAQ Színházi Társulat és a Kerekasztal Színház koprodukciója.
Közösség teremtő monodráma egy felvonásban.

Bemutató: 2013.11.25., Marczibányi tér

Író:
Hajós Zsuzsa és az FAQ Társulat

Rendező:
Tárnoki Márk

Stáb:
Színész: Árvai Péter
Zene: Tóvaj Ágnes
Konzulens: Szivák-Tóth Viktor
Szöveg: Hajós Zsuzsa
Jelmez: Kantó Nóra

Az előadás szinopszisa

Ülünk egy térben, idegen emberek. Lehet, hogy mindegyikünk ugyanarra gondol, ugyanarra vágyik, mégsem meri senki megtenni. Nemhogy megtenni, még csak beszélni sem merünk róla.
A valódi élmények a komfortzónánkon kívül történnek…
Vannak örök érvényű normák, vagy minden a kontextuson múlik? Mi alapján alakulnak ki egy közösség normái? Mi lesz, ha eltérünk ezektől? Mi történik, amikor felszabadulnak gátlásaink?
Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat, és az újabb kérdéseket a rendhagyó monodráma, amit akár harmincan is játszhatunk. A történet észrevétlenül, mégis markánsan bomlik ki és kiderülhet, mi köze van Assisi Szent Ferencnek, a világvégének, a Terminátornak, a lelkiismeretnek és egy majomnak egymáshoz. Hol ér véget a színház és hol kezdődsz Te?
A monodráma alapjául szolgálnak: saját élmények, Gogol Őrült naplója, Camus Közönye, Escher-grafikák, Fischer-Lichte Abramovic-ról írt tanulmánya, Mrozek-szövegek, A tudósok zenekar Mi a tudomány című száma, Aiszkhülosz Leláncolt Prométheusza, Monty Python Az élet értelme, valamint Ernesto Köhler és Joachim Andersen fuvola etűdjei.

Galéria

Sára Eszter fotói