Törless iskolaévei

Robert Musil klasszikussá vált regényét Kemény Zsófi írta át verses drámává, meghagyva az eredeti történetet, mégis a középiskolások körében népszerű slampoetry műfaj formájába átültetve. Az előadás fontos szereplője a zene, amely élőben, a színészek által fog megszólalni, a legkülönbözőbb elektronikai eszközök segítségével.

  • Alkésztisz

FAQ Színház: Alkésztisz

Nap mint nap lemondunk magunkról. Áldozatot hozunk, és fogadjuk mások áldozatait. Ez szép. A szeretet – talán – ilyen, mi mindenesetre elvárjuk, hogy ilyen legyen. Nem kívánunk valamit mindazért, amit nyújtunk magunkból? Nem lessük folyamatosan önzetlenségünk ellenértékét? Hisz az életünkből csak egy van. És egy: az nem sok.

Váratlanul

Előadásunkban a felnőttéválás és az önállósodás helyzeteit vizsgáljuk. A résztvevő diákokkal közösen arra keressük a választ, hogy miként képzeljük a felnőttkort és a hirtelen jött önállóság milyen kihívások elé állítja a különböző személyiségtípusú embereket.

A per

,, Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t, mert bár semmi rosszat nem tett, egy reggel letartóztatták.”

Pillangó

Egy színész meséli végig Henri Charriére bestsellerré vált regényét. Pillangót elítélik, életfogytiglan töltheti büntetését. A fiatal férfi nem törődik bele az ítéletbe, minden áron szökni próbál.

Krapek

A Zabhegyezőből ismert 16 éves Holden most a Magyar Nemzeti Múzeumban keresi a húgát. És beszél. Magáról, a világról.

Álmodozók

Bertolucci legendás filmje (nem) csak inspiráció forrás. Az FAQ és a Dollár Papa Gyermekeiből ismert Ördög Tamás személyes történetekből kiindulva hozza létre új előadását. A mai huszonévesek párkapcsolatait, álmait és egzisztenciális nehézségeit boncolgató előadás egy belvárosi lakásban kerül bemutatásra.

FAQ Koncert

Az FAQ Színház legtöbb előadásában élőzene hallható, ezeket játsszuk a koncerteken. A szerepek folyamatosan cserélődnek, a hangszerek kézről kézre járnak, és mindenki énekel.