FAQ: Káosz és rend

//FAQ: Káosz és rend
FAQ: Káosz és rend2016-09-12T19:46:53+00:00

Project Description

[title size=”2″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Mediawave 2016[/title][separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][one_half last=”no” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””]

Célunk egy színházi előadás létrehozása volt, a fesztivál ideje alatt. Azt szeretnénk vizsgálni, hogy hogyan tudnunk egy szűk egyhetes együttlét alatt létrehozni egy összefüggő előadást arról, hogy mit gondolunk magunkról és a művészetről.

Játszók: Árvai Péter, Blahó Gergely, Jakopánecz Kitti, Kabdebon Dominik, Lakatos

Dorina, Magasi Dalma, Nyáry Pál, Tóvaj Ágnes

Workshop vezetője: Georgita Máté Dezső

Asszisztens: Bocskai Virág

[/one_half][separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”2″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Színházi kísérlet két témára[/title]

Káosz-színház

A káoszelmélet szerint, egy kaotikus rendszer viselkedése annyira erősen függ a kezdeti feltételtől, hogy azt csak egy parányit megváltoztatva is gyökeresen eltérő végeredményt kapunk. Így az elsőre egyszerűnek tűnő rendszer viselkedése teljeséggel megjósolhatatlan. Konfliktus. A nézők sosem tudják biztosan, hogy amit látnak az színház-e. Dilemma. Óriási láva és földdarabok küzdenek egymással. Minden szilárd és sűrű. Megoldás. Tom Waits-be oltott Tim Burton-ös Family Guy operett.

Rend-színház

A rendezőnek tejhatalma van. Színészek gyártósoron. Nem lóghatsz ki. Le van osztva minden. Megmondják, mit csinálj, mit érezz. Hova tedd a kezedet. Porszemek a gépezetben, egy rend, amibe sosem férhetünk be igazán. Sosem lesz a miénk. Az a cél, hogy minden szabályt betarts, és ha elrontod, akkor kivet magából. Legyél tökéletes állampolgár, hiszen ez csak egy játék.

Georgita Imre fotó

Birta Dominika fotó

Project Details

Categories:

Közelgő események

Nincsenek következő események.