Project Description

Mediawave 2016

Célunk egy színházi előadás létrehozása volt, a fesztivál ideje alatt. Azt szeretnénk vizsgálni, hogy hogyan tudnunk egy szűk egyhetes együttlét alatt létrehozni egy összefüggő előadást arról, hogy mit gondolunk magunkról és a művészetről.

Játszók: Árvai Péter, Blahó Gergely, Jakopánecz Kitti, Kabdebon Dominik, Lakatos

Dorina, Magasi Dalma, Nyáry Pál, Tóvaj Ágnes

Workshop vezetője: Georgita Máté Dezső

Asszisztens: Bocskai Virág

Színházi kísérlet két témára

Káosz-színház

A káoszelmélet szerint, egy kaotikus rendszer viselkedése annyira erősen függ a kezdeti feltételtől, hogy azt csak egy parányit megváltoztatva is gyökeresen eltérő végeredményt kapunk. Így az elsőre egyszerűnek tűnő rendszer viselkedése teljeséggel megjósolhatatlan. Konfliktus. A nézők sosem tudják biztosan, hogy amit látnak az színház-e. Dilemma. Óriási láva és földdarabok küzdenek egymással. Minden szilárd és sűrű. Megoldás. Tom Waits-be oltott Tim Burton-ös Family Guy operett.

Rend-színház

A rendezőnek tejhatalma van. Színészek gyártósoron. Nem lóghatsz ki. Le van osztva minden. Megmondják, mit csinálj, mit érezz. Hova tedd a kezedet. Porszemek a gépezetben, egy rend, amibe sosem férhetünk be igazán. Sosem lesz a miénk. Az a cél, hogy minden szabályt betarts, és ha elrontod, akkor kivet magából. Legyél tökéletes állampolgár, hiszen ez csak egy játék.

Georgita Imre fotó

Birta Dominika fotó