Project Description

//Felolvasószínház//

Felolvassák: Forgó Rebeka, Hunyadi Máté, Orbán Borbála, Georgita Máté Dezső, Tóvaj Ágnes, Kabdebon Dominik, Nyáry Pál, Magasi Dalma

Rendezte: Trömböczky Napsugár

Írta: Keresztesi József

Keresztesi József: Holtszezon avagy A kis gömböc meséje című drámájában van Passió, Mel Gibson, József Attila, Heinrich von Kleist és a kis gömböc meséje, minden, ami egy eklektikus tragikomédiába kell. (Örkény Színház drámapályázat, III. hely)

***
Egy dráma, ahol senkinek sincs igaza, vagy éppen mindenkinek az van, csak senki nem csinálja jól. Ezek a “nem-igazságok” aztán egymásnak feszülnek, hogy minden összeomoljon.

“A kettős fronthatás az arra érzékenyeknél számos idegrendszeri tünetet előidézhet, úgy mint alvászavar, ingerlékenység,levertség, fejfájás. A koncentrálóképesség csökkenése, a reakcióidő megnövekedése. Migrénes panaszok. Ízületi fájdalmak, a vércukorszint és a vérnyomás ingadozása. A lelki béke elveszítése, indokolatlan düh, bosszúvágy és kétségbeesés. Házasságtörések. Bizalmatlanság az intézményes garanciákkal szemben. A generációs ellentétek felerősödése, a baráti kapcsolatok vétkes elhanyagolása. Depressziós rohamok. Irracionális félelem az izgő-mozgó, apró lények tömegétől.”